Logo szkoły

67-222 Jerzmanowa

ul. Obiszowska 25

Tel: 724-846-572

Jadłospis

 

Opłatę za wyżywienie i pobyt ponad podstawę programową na konto

nr 27 8646 0008 0000 0600 2121 0001

 Bank Spółdzielczy w Jerzmanowej

Jadłospis

Poniedziałek 22.04.2024r.

I śniadanie: Kawa zbożowa 1a,b,c na mleku 7 250ml, kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b z masłem7, pasta z makreli 4 i jajka 3, papryka, ogórek kiszony 100g, herbata z cytryną 200ml.

II śniadanie:   Jogurt naturalny z malinami 7 i orzechami włoskimi, wafle ryżowe.

I danie: Zupa brukselkowa z kaszą jęczmienną i ziemniakami 1a,7,9 (wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por, brukselka, kasza jęczmienna, ziemniaki, jogurt, przyprawy) 250ml.

II danie: Spaghetti z mięsem i warzywami 1a, surówka z selera z prażonymi pestkami dyni 70g, lemoniada 200ml, owoce.

 

Wtorek 23.04.2024r.

I śniadanie:  Mleko czekoladowe 7 250ml , stół szwedzki: kanapki (pieczywo mieszane) 1a,e  z masłem7, kurczak gotowany, kabanosy drobiowe, jajo gotowane 3, pomidor koktajlowy, ser żółty plastry 7, rzodkiewka, szczypiorek100g, herbata  200ml.

II śniadanie: Sok warzywny, chrupki kukurydziane.

I danie: Kapuśniak z kiszonej kapusty1a7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, kapusta kiszona, ziemniaki, przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane 1a,b.

 II danie: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem 7  220g z sosem jogurtowo-śmietankowym 7, surówka z marchewki i ananasa ze słonecznikiem 70g, kompot wiśniowy 200ml, owoce.

 

Środa 24.04.2024r.

I śniadanie: Kasza manna 1a na mleku7 200ml, kanapki (pieczywo mieszane)1a,b  z masłem7, pasztet drobiowo-warzywny (własnej roboty), papryka mix, szczypiorek100g, herbata z miodem 200ml.

II śniadanie: Budyń śmietankowy 1a,7 z polewą z truskawek .

I danie: Zupa  kalafiorowa z ryżem  i koperkiem1a,7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, ryż, jogurt naturalny, koperek,  przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane1a,b.

II danie: Kotlet pożarski 1a,3 70g z ziemniakami 150g, mizeria na jogurcie 7 70g kompot  z czarnej porzeczki 200ml, owoce.

 

Czwartek 25.04.2024r.

I śniadanie: Bawarka na mleku 7 250ml , stół szwedzki: kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b  z masłem7,kurczak gotowany, sałata, zielony ogórek, szczypiorek100g, herbata  200ml.

II śniadanie: Banan.

I danie: Barszcz czerwony z fasolą1a7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, buraki, fasola  ziemniaki, przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane1a,b.

 II danie: Shrekowe (szpinakowe) naleśniki  1a,3,7 po prowansalsku z pieczarkami i żółtym serem7 200g, surówka z rzodkiewki ze szczypiorkiem 70g, kompot wiśniowy 200ml, owoce.

 

Piątek 26.04.2024r.

I śniadanie: Płatki orkiszowe 1a na mleku7 250ml, bułka pszenna 1a z masłem 7 , ser żółty plastry, sałata, pomidor, kiełki rzodkiewki, papryka czerwona 100g, herbata 200ml.

II śniadanie: Drożdżówki z borówkami 1a,3,7.

I danie: Zupa pomidorowa z makaronem  1a,7,9 (wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy,  makaron, jogurt naturalny, przyprawy) 250ml.

II danie: Miruna pieczona 1a,3,4  z  ziemniakami  220g, surówka z kapusty z marchewką i koperkiem z majonezem 3,10  70g,  kompot śliwkowy200ml, owoce.

 

    Poszczególne elementy w jadłospisie mogą ulec zmianie. Woda mineralna  podawana jest między posiłkami bez ograniczeń.    
Do przygotowywania potraw w przedszkolu wykorzystywany jest piec konwekcyjno-parowy. Wszystkie potrawy, ciasta i desery sporządzane są własnoręcznie przez Panie kucharki.