Jadłospis
Opłatę za wyżywienie i pobyt ponad podstawę programową na konto
nr 27 8646 0008 0000 0600 2121 0001
Bank Spółdzielczy w Jerzmanowej
Jadłospis
Poniedziałek 22.04.2024r.
I śniadanie: Kawa zbożowa 1a,b,c na mleku 7 250ml, kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b z masłem7, pasta z makreli 4 i jajka 3, papryka, ogórek kiszony 100g, herbata z cytryną 200ml.
II śniadanie: Jogurt naturalny z malinami 7 i orzechami włoskimi, wafle ryżowe.
I danie: Zupa brukselkowa z kaszą jęczmienną i ziemniakami 1a,7,9 (wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por, brukselka, kasza jęczmienna, ziemniaki, jogurt, przyprawy) 250ml.
II danie: Spaghetti z mięsem i warzywami 1a, surówka z selera z prażonymi pestkami dyni 70g, lemoniada 200ml, owoce.
Wtorek 23.04.2024r.
I śniadanie: Mleko czekoladowe 7 250ml , stół szwedzki: kanapki (pieczywo mieszane) 1a,e z masłem7, kurczak gotowany, kabanosy drobiowe, jajo gotowane 3, pomidor koktajlowy, ser żółty plastry 7, rzodkiewka, szczypiorek100g, herbata 200ml.
II śniadanie: Sok warzywny, chrupki kukurydziane.
I danie: Kapuśniak z kiszonej kapusty1a7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, kapusta kiszona, ziemniaki, przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane 1a,b.
II danie: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem 7 220g z sosem jogurtowo-śmietankowym 7, surówka z marchewki i ananasa ze słonecznikiem 70g, kompot wiśniowy 200ml, owoce.
Środa 24.04.2024r.
I śniadanie: Kasza manna 1a na mleku7 200ml, kanapki (pieczywo mieszane)1a,b z masłem7, pasztet drobiowo-warzywny (własnej roboty), papryka mix, szczypiorek100g, herbata z miodem 200ml.
II śniadanie: Budyń śmietankowy 1a,7 z polewą z truskawek .
I danie: Zupa kalafiorowa z ryżem i koperkiem1a,7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, ryż, jogurt naturalny, koperek, przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane1a,b.
II danie: Kotlet pożarski 1a,3 70g z ziemniakami 150g, mizeria na jogurcie 7 70g kompot z czarnej porzeczki 200ml, owoce.
Czwartek 25.04.2024r.
I śniadanie: Bawarka na mleku 7 250ml , stół szwedzki: kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b z masłem7,kurczak gotowany, sałata, zielony ogórek, szczypiorek100g, herbata 200ml.
II śniadanie: Banan.
I danie: Barszcz czerwony z fasolą1a7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, buraki, fasola ziemniaki, przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane1a,b.
II danie: Shrekowe (szpinakowe) naleśniki 1a,3,7 po prowansalsku z pieczarkami i żółtym serem7 200g, surówka z rzodkiewki ze szczypiorkiem 70g, kompot wiśniowy 200ml, owoce.
Piątek 26.04.2024r.
I śniadanie: Płatki orkiszowe 1a na mleku7 250ml, bułka pszenna 1a z masłem 7 , ser żółty plastry, sałata, pomidor, kiełki rzodkiewki, papryka czerwona 100g, herbata 200ml.
II śniadanie: Drożdżówki z borówkami 1a,3,7.
I danie: Zupa pomidorowa z makaronem 1a,7,9 (wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, makaron, jogurt naturalny, przyprawy) 250ml.
II danie: Miruna pieczona 1a,3,4 z ziemniakami 220g, surówka z kapusty z marchewką i koperkiem z majonezem 3,10 70g, kompot śliwkowy200ml, owoce.
Poszczególne elementy w jadłospisie mogą ulec zmianie. Woda mineralna podawana jest między posiłkami bez ograniczeń.
Do przygotowywania potraw w przedszkolu wykorzystywany jest piec konwekcyjno-parowy. Wszystkie potrawy, ciasta i desery sporządzane są własnoręcznie przez Panie kucharki.