Logo szkoły

67-222 Jerzmanowa

ul. Obiszowska 25

Tel: 724-846-572

Jadłospis

 

Opłatę za wyżywienie i pobyt ponad podstawę programową na konto

nr 27 8646 0008 0000 0600 2121 0001

 Bank Spółdzielczy w Jerzmanowej

Jadłospis

Poniedziałek 13.05.2024r.                                                                                                                     

I śniadanie: Ryż na mleku 7 250ml, kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b z masłem7, twarożek 7 z jajkiem 4,  pomidor 100g, herbata z cytryną 200ml.                                                                                          

II śniadanie: Kisiel z jabłkiem.                                                                                                                                              
 I danie: Zupa  kalafiorowa kaszą jęczmienną i zieloną pietruszką 1a,7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, kasza jęczmienna, zielona pietruszka,  przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane1a,b.                                                                                                                                  
 II danie: Gulasz z szynki 1a z ziemniakami 220g, sałatka z ogórków kiszonych z cebulką i czerwoną papryką 70g, kompot śliwkowy 200ml, owoc.

Wtorek 14.05.2024r.

I śniadanie: Mleko czekoladowe 7 250ml, bułka żytnia 1b z masłem 7, kiełbasa krakowska, sałata, papryka 100g, herbata z cytryną 200ml.

 II śniadanie: Talerz warzyw rozmaitości z orzechami 8.

I danie: Zupa marchewkowa z ziemniakami 1a,7,9  (mięso z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, jogurt naturalny, przyprawy)250ml, pieczywo mieszane 1a,b.

II danie: Makaron 1a z sosem brokułowo – serowym 7- 220g, surówka z selera z marchewką i pestkami dyni 70g, kompot wiśniowy 200ml, owoc.

Środa 15.05.2024r.

I śniadanie: Płatki jęczmienne 1c na mleku7 250ml, kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b z masłem 7 , pasta z żółtego sera 7, sałata, pomidor, kiełki rzodkiewki, papryka czerwona100g, herbata 200ml.

II śniadanie: Kaszka manna na gęsto 1a,7 z sosem malinowym.

I danie:  Zupa szczawiowa z jajkiem 1a,7,9 (mięso z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, szczaw, jaja,  ziemniaki, jogurt, przyprawy)250ml, pieczywo mieszane 1a,b.

 II danie: Pulpety rybne w sosie pomidorowym 1a,3,4  z ryżem na sypko 220g, kolorowe warzywa na parze z masłem 7- 70g,  kompot śliwkowy200ml, owoce.

Czwartek 16.05.2024r.

I śniadanie: Owsianka1a  na mleku7 250ml , kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b  z masłem7, pasta z makreli  4 z serem7, ogórek kiszony, czerwona papryka,  szczypiorek100g, herbata  200ml.

II śniadanie: Chlebek ziołowy 1a,3,7 (własnego wyrobu).

I danie: Zupa pieczarkowa z makaronem 1a,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, jogurt naturalny,  przyprawy) 250ml.

 II danie: Stek z cebulką 1a,3 z ziemniakami 220g, surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem 70g, kompot z owoców mieszanych 200ml, owoce.

Piątek 17.05.2024r.

I śniadanie: Kakao na mleku 7 250ml , stół szwedzki: kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b  z masłem7, kurczak gotowany, kabanosy wieprzowe, pomidor koktajlowy, ser żółty plastry 7, rzodkiewka, szczypiorek, pestki słonecznika 100g.

II śniadanie: Melony.

I danie: Barszcz czerwony z fasolką 7,9 (mięso z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, buraczki czerwone, fasola Jaś, ziemniaki,  jogurt naturalny, przyprawy)

II danie: Naleśniki z serem i dżemem 1a,3,7-220g, tarta marchewka z pomarańczą z pestkami słonecznika 70g, kompot  z czarnej porzeczki 200ml, owoc.

    Poszczególne elementy w jadłospisie mogą ulec zmianie. Woda mineralna  podawana jest między posiłkami bez ograniczeń.    
Do przygotowywania potraw w przedszkolu wykorzystywany jest piec konwekcyjno-parowy. Wszystkie potrawy, ciasta i desery sporządzane są własnoręcznie przez Panie kucharki.