Logo szkoły

67-222 Jerzmanowa

ul. Obiszowska 25

Tel: 724-846-572

Jadłospis

 

Opłatę za wyżywienie i pobyt ponad podstawę programową na konto

nr 27 8646 0008 0000 0600 2121 0001

 Bank Spółdzielczy w Jerzmanowej

Jadłospis

Jadłospis

Poniedziałek 06.05.2024r.

I śniadanie: Makaron na mleku1a7  250ml, bułka pszenna 1a z masłem7, schab pieczony, sałata, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka100g, herbata 200ml.

II śniadanie: Sok warzywno-owocowy, wafle ryżowe.

I danie:  Kapuśniak z młodej kapusty z  fasolką szparagową, 7,9 (marchew, pietruszka, seler, por, kapusta młoda,  fasolka szparagowa żółta, ziemniaki, zielona pietruszka, jogurt naturalny, przyprawy)250ml, pieczywo mieszane1a,b.

II danie: Risotto warzywne z kurczakiem 220g, surówka z marchewki z pomarańczą i pestkami dyni 70g, cytrynada 200ml, owoce.

 

Wtorek 07.05.2024r.

I śniadanie: Zupa mleczna (płatki orkiszowe)1a7 250ml, kanapki (pieczywo mieszane) 1a,b z masłem7, pasta z tuńczyka 4 z jajkiem 3, ogórek kiszony, papryka czerwona100g, herbata z cytryną 200ml.

II śniadanie: Kulki mocy z bakaliami, orzechami 8 i nasionami.

I danie: Rosół domowy z makaronem i natką pietruszki 1a,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, makaron, natka pietruszki, przyprawy)250ml.

II danie: Kotlet  schabowy 70g 1a,3,7, ziemniaki z koperkiem 150g, mizeria 7 60g, kompot z owoców mieszanych 200ml, owoce.

 

Środa 08.05.2024r.

I śniadanie: Kakao na mleku 7 250ml , stół szwedzki: kanapki (pieczywo mieszane) 1a,e  z masłem7, kurczak gotowany, kabanosy drobiowe, pomidor koktajlowy, ser żółty plastry 7, rzodkiewka, szczypiorek100g, herbata  200ml.

II śniadanie: Banany.

I danie: Zupa grochowa z kiełbaską 1a,7,9 (mięso z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, groch, kiełbasa z szynki, przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane1a,b.

II danie: Pierogi ruskie 1a, 3 z cebulką 220g, surówka z selera  z prażonym słonecznikiem 9 70g, kompot  z czarnej porzeczki 200ml, owoce.

 

Czwartek 09.05.2024r.

 I śniadanie: Płatki kukurydziane 1a na mleku7 200ml, kanapki (pieczywo mieszane)1a,b  z masłem7, pasztet drobiowo- warzywny (własnej roboty), pomidor, szczypiorek100g, herbata z miodem 200ml.

II śniadanie: Jogurt grecki z kawałkami truskawek i miodem7.

I danie: Żurek z jajkiem 1a,3,7,9 (mięso z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, żurek naturalny, ziemniaki, jaja, przyprawy) 250ml, pieczywo mieszane1a,b.

II danie: Klopsy drobiowe 1a,3 w sosie paprykowym z kaszą pęczak 220g, sałatka z buraczków 70g, kompot śliwkowy 200ml, owoce.

 

Piątek 10.05.2024r.

I śniadanie: Kawa zbożowa1a na mleku7 250ml, bułka pszenna1a 1a z masłem 7 , twarożek ze szczypiorkiem, kiełki rzodkiewki, papryka czerwona100g,, herbata 200ml.

II śniadanie: Czerwona galaretka z owocami i polewą jogurtowo- śmietankową7.

I danie: Żółta zupa dyniowa z makaronem 7,9(mięso z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, dynia, makaron, ziemniaki, jogurt naturalny, przyprawy)250ml

II danie: Pulpety rybne 1a,3,4 w sosie koperkowym 1a z  ziemniakami, bukiet warzyw na parze ( kalafior, brokuły, marchew) 70g, kompot śliwkowy200ml, owoce.

 

 

    Poszczególne elementy w jadłospisie mogą ulec zmianie. Woda mineralna  podawana jest między posiłkami bez ograniczeń.    
Do przygotowywania potraw w przedszkolu wykorzystywany jest piec konwekcyjno-parowy. Wszystkie potrawy, ciasta i desery sporządzane są własnoręcznie przez Panie kucharki.